Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2010 12:05 - Водка или неутрален алкохол
Автор: alkoholi Категория: Хоби   
Прочетен: 24917 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 10.02.2010 13:21


imageВодката е алкохолна напитка, състояща се основно от вода и етилов спирт. При производството на някои видове водка се добавят в малки количества захар, натриев бикарбонат, настойки от билки или от ръжен хляб.Водка се прави от ръж,пшеница,ечемик или картофи, и се разрежда с вода и филтрира. За да бъде кристално бистра, напитката се филтрира през филтри от кварцов пясък и активен въглен. Названието ѝ идва от думата "вода". Алкохолното съдържание най-често е 40°, но достига до 56°.

Първата водка е направил арабският лекар Парес през 860 г. и е била използвана за медицински цели. В Европа първата дестилация на ферментирала захаросъдържаща течност била направена от италианския монах-алхимик Валентиус.

В Русия водката се появила в края на 14 в. Петър Велики изобретил "перцовката",като гарнирал питието си с червена люта чушка. През 1930 г. фамилия Смирнови пристигнали в САЩ с оригиналната рецепта.

Водката дефинирана като неутрален алкохол е "без отличителен характер, аромат, вкус и цвят". Но, всъщност именно неутралният вкус прави водката привлекателна, така тя се смесва например еднакво добре с тоник или сок от домати. Водката приета с хапване ни дава по-малко махмурлук от каквато и да е друга спиртна напитка. В източна Европа, хората имат склонност да пият водка направо, а другаде с хапване с пушена риба, черен хляб или хайвер.

Но, многообразието на водки е огромно. Могат да се дестилират по различни начини и с много субстанции резултат, всеки вид има отличима миризма, вкус, горящото усещане.

През 1975 г. водката изпреварва по популярност всички други алкохолни напитки в света. От тогава водката не е отстъпила първото място, като днес се предлагат стотици различни марки за всякакъв тип вкусове – от евтини - за всеки джоб, до скъпи и престижни световноизвестни марки.

Когато в Русия започва да се произвежда водка за пръв път, цената на един кег (12 литра) е била равна на цената на една крава. Въпреки че била евтин продукт, водката била най-предпочитаната напитка от руснаците и само данъците върху нея представлявали 40% от всички постъпления в Царска Русия.

Най скъпата водка в света
Нарича се Diva Vodka и се произвежда в Шотландия – страна, която до момента не е известна с производството точно но този алкохолен продукт. Производител е Blackwood Distillers, а водката е тройно дестилирана, филтрирана през специален северен въглен и след това (по незнайни причини) течността преминава през пясък от начупени диаманти и други скъпоценни камъни. Не се знае дали цената е толкова висока заради качеството на водката или заради това, което върви с бутилката.

Всяка бутилка се продава заедно с няколко диаманта. Цената на една бутилка е между 70 и 1,060,000 долара, в зависимост от това колко и какви камъни има в нея.

Една от най скъпите реклами на алкохол е на компанията "Русский стандарт" която е платила 2 милиона долара за 22 секунди реклама което прави по 90909 хиляди долара на секунда.

Ето и един интересен начин да изненадаме нежният  пол, които по принцип не е фен на водката.

Квасена водка- прави се лесно и се получава спрямо вкуса които желаете.

Купувате една бутилка водка желателно е да бъде по хубава, но се пак всеки спрямо възможностите си. Изливате я в съд които може да уплътните хубаво и към водката прибавяте плодове примерно ягоди или малини , каквото си поизлаете може и кафе и така затваряте съда с водката и продукта които вкус желаете да доби, оставяте го една седмица отваряте преливате в бутилка и НАЗДРАВЕ.

За сега толкова от мен. Задаваите вапроси за да мога да ви отговарям.

Павел Харизанов


Тагове:   алкохол,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Оправи си правописа, поне на заг...
10.02.2010 12:10
Оправи си правописа, поне на заглавието, че само можеш да станеш за смях.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alkoholi
Категория: Хоби
Прочетен: 231165
Постинги: 10
Коментари: 13
Гласове: 19
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031